Trianon Emléktúra

(2014.06.20.)

Június 4-én iskolánk egy csoportja, diákok és tanárok vegyesen, elindultunk, hogy megmásszuk a Magyar Kálváriát. A Trianon Túrának nevezett eseményre két okból került sor: először is, ahogy a neve is mutatja, emlékezni akartunk arra az 1920-as június 4-re, amikor aláírták a Magyarországot keresztre szegező békediktátumot. A második ok pedig az iskolánkban megrendezésre kerülő Nemzetért Díj verseny második fordulója volt. S hogy a kettőt összekapcsoljuk, a versenyben részt vevő diákok a Kálvária stációinál versekkel, beszédekkel, történetekkel emlékeztek meg a szomorú eseményről.

a cikk folytatása...

Refisek Marosvásárhelyen

(2014.06.20.)

2014. május 8-11-e között diákjaink Marosvásárhelyen tölthettek el egy pár igazán felejthetetlen napot. A kirándulás célja a testvériskolai kapcsolat megerősítése, a határon túli reformátussággal való találkozás, Erdély földrajzi, kulturális értékeinek megismerése volt. A tanulmányutat és annak programköltségét az NCSSZI pályázata támogatta.

a cikk folytatása...

Auschwitzi kirándulás

(2014.05.29.)

A 2013/2014-es tanév második féléve ugyancsak bővelkedett utazási lehetőségekben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában. Diákjaink eljutottak Skóciába, Lengyelországba, Felvidékre és Erdélybe is. Elvégre szeretünk utazni, de miért is ne szeretnénk, hiszen egy utazás alkalmával rácsodálkozhatunk egy ország természeti kincseire, emberekkel ismerkedhetünk meg, a sok új élményről és a nyelvi nehézségekből adódó humoros szituációkról nem is beszélve.

a cikk folytatása...

Tavaszi - nyári ösztöndíjak

(2014.05.28.)

A Sárospataki Református Kollégium Alapítvány meghirdeti tavaszi – nyári ösztöndíjait. Az érdeklődők a hír alatt található pályázati kiírásokból kaphatnak bővebb információt a Rigó János – Biológia, Kuti Lajos – Fizika és matematika, Kőrös Endre – Kémia és a Szabó Károly – Desider Rothe – Sport ösztöndíjakról.

Kőrös Endre-Kémia ösztöndíj felhívás
Kőrös Endre-Kémia ösztöndíj adatlap
Rigó János-Biológia ösztöndíj felhívás
Rigó János-Biológia ösztöndíj adatlap
Kuti Lajos-Fizika-matematika ösztöndíj felhívás
Kuti Lajos-Fizika-matematika ösztöndíj adatlap
Szabó Károly sport ösztöndíj felhívás
Szabó Károly sport ösztöndíj adatlap
Tukacs Béla tanári ösztöndíj felhívás

Refisek a Mádi gyülekezetben

(2014.05.28.)

Gimnáziumunk egyik régi szép hagyományát folytatta a 11. H osztály, amikor kiszálláson vehetett részt a Mádi Református Egyházközségben. 2014. május 25-e különösen is szép ünnep volt a mádi gyülekezet és a 11. H osztály számára, hiszen együtt emlékezhettünk a református egység napjára.

a cikk folytatása...

A Refi Revolution Team megkezdte missziós útját Londonban

(2014.05.08.)

Április 11-én eljött a nap és iskolánk kis csapata, a Refi Revolution Team megkezdte missziós útját Londonban. Csapatunk célja az volt, hogy különböző templomokban, más-más felekezetű gyülekezetekben egy kis ízelítőt adjunk iskolánkról, valamint, hogy értesüljenek intézményünk új programjairól és ezzel valamilyenféle támogatást szerezzünk. Pénteken útnak indultunk és megtettük repülős utunk első felét. Igazán kalandos és élményekkel teli út volt, hiszen sokaknak közülünk ez volt az első ilyen utazásunk.

a cikk folytatása...

CSENGŐBÚCSÚ

(2014.05.06.)

Csengőbúcsú a Refiben.

a cikk folytatása...

Pataki sikerek az egyházi énekversenyen

(2014.04.30.)

14 református intézmény 82 diákja mérte össze énektudását a Miskolcon immár negyedik alkalommal a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola által megrendezett egyházi énekversenyen április 16-án a Lévay gimnáziumban.

a cikk folytatása...

Angol nyelvi est a Refiben

(2014.04.29.)

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László