Kiszálláson jártak a refisek

(2012.11.12.)

Kollégiumunk régi hagyománya, hogy diákjaink meglátogatják azon gyülekezeteket, ahonnét iskolánkba érkezetek. Ezen alkalmakon igeolvasással, bizonyságtétellel szolgálnak diákok, tanárok közösen.

a cikk folytatása...

Várlátogatás

(2012.10.24.)

A történelem minden szerelmesének el kell hagynia néha kényelmes karosszékét, és közelebbről szemügyre kell vennie azokat az emlékeket – nemzeti históriánk tárgyi örökségét –, melyeket az idő még meghagyott nekünk.

a cikk folytatása...

Széphalmi kirándulás

(2012.10.17.)

2012. október 11-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolájának és Diákotthonának 10. évfolyama részt vett a Kazinczy tiszteletére szervezett széphalmi kiránduláson. Először Kazinczy Ferenc szobra előtt egy kis műsort adtunk elő, melyben elhangzott egy dal, majd Hadar Ádám 10.C osztályos tanuló szavalatát hallgathattuk meg.

a cikk folytatása...

USA DAY

(2012.10.17.)

Az elmúlt pénteken került megrendezésre az „USA Day” elnevezésű rendezvénysorozat a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában. A rendezési jogot egy sikeresen benyújtott, színvonalas pályázati anyagnak köszönhetően nyerte el iskolánk...

a cikk folytatása...

Diákkoncert

(2012.10.10.)

Hagyományunkhoz híven az idén is megrendezésre került az első diákkoncert 2012. október 4-én, ami ismét nagy sikert aratott a diákok és a felnőttek körében. A koncert az október elsejei ,,Zene világnapja,” alkalmából jött létre. Sok tehetséges fellépő mutathatta be kemény munkája gyümölcsét a színpadon.

a cikk folytatása...

Bajkó Csaba Kiállításmegnyitó

(2012.10.08.)

„Egyetlen mű sem lett jobb attól, hogy dicsérték, sem rosszabb, ha szidták.”- Mindig ünnep egy tárlat megnyitása, és tudom, hogy nem csupán a kiállító művészeknek az. Ha jól meg-gondoljuk olyan ez, mint amikor egy kö¬zösségben újonnan született gyermeket a szülők bemutatnak a többieknek...

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László