Pataki Öregdiák Találkozó

(2013.06.30)

Június utolsó vasárnapján kerül sor a Református Gimnáziumban – és elődjében, a Rákóczi Gimnáziumban- végzettek hagyományos Pataki Öregdiák találkozójára. Így volt ez idén is. Szombaton a gimnázium épülete megtelt az osztályfőnöki órákra érkezőkkel, ezután a kötetlen együttlét következett. Örömteli dolog, hogy egyre több évfolyam, osztály a Mudrány étteremben választja találkozója színteréül, így még többen találnak újra egymásra.

a cikk folytatása...

TANÉVZÁRÓ

(2013.06.22.)
2013. június 22-én délelőtt 11 órától a református templomban a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona közössége tanévzáró ünnepélyt tartott. Igazgató asszony értékelte az éves munkát, méltatta a nyugdíjba vonuló Szabó Klára tanárnő munkáját...
a cikk folytatása...

Egészséges életmód és jó közérzet napja

(2013.06.19.)

Rádióban, televízióban és újságokban halljuk és olvassuk, hogy mozogjunk sokat, táplálkozzunk egészségesen… Hogyan kezdjünk hozzá, ha nincs ebben tapasztalatunk, nincs családi mintánk? Az egészséges életmód szokásainak megismertetése és kialakítása fontos, ezért szervezünk iskolánkban is egészségnapokat

a cikk folytatása...

Mini Olimpia A Refiben

(2013.06.19.)

A tanév végére izgalmas versenyeket szerveztek a testnevelő tanárok , melynek neve: REFI MINI OLIMPIA lett. Kisrefi minden osztálya és a sportolni szerető gimnáziumi tanulók, így az emelt testnevelés osztály tanulói is edzőcipőt húztak. A svédváltóban kiélezett verseny folyt a győzelemért. A zsákfutóverseny is nagy izgalmakkal, kisebb – nagyobb esésekkel zajlott, a rönkdobás során pedig a kivitelezés minden formáját láthattuk..

a cikk folytatása...

Trianon Túra 2013.

(2013.06.04.)

Trianon Túra

a cikk folytatása...

X.Református Zenei Fesztivál

(2013.05.29.)

Immár tizedik alkalommal került megrendezésre Budapest Ferencvárosban a Református Zenei Fesztivál. A fesztiválnak ma is alapgondolata megőrizni, megmutatni református zenei kincsünket, kultúránkat a jelen és az utókor számára. A rendezvény fő helyszínein, a Bakáts téren, a Ráday utcában, valamint az Ádám Jenő zeneiskola koncerttermében elhangzottak egyházi énekek, kórusművek, népzenei, világzenei, valamint szimfonikus rock produkciók.

a cikk folytatása...

A Refi testvériskolája a lengyelországi Rymanow város Állami Tanintézete

(2013.05.13.)

2013. május 11-12. között a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthonának egy kisebb küldöttsége másodszor vett részt a Rymanow város által rendezett „II. Kultúrák Dialógusa” kulturális rendezvényen. Énekegyütteseink, táncosaink, szavalóink együtt színvonalasan képviselték nemcsak a Refit, A Kollégiumot, de Sárospatak városát is.

a cikk folytatása...

Református lovagok sikere az országos német nyelvi versenyen

(2013.05.13.)

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Német Nyelv és Irodalom Tanszéke országos tehetséggondozó versenyt hirdetett meg középiskolások részére A német-magyar kapcsolatok 1000 éve címmel, melyen 3 fős csapatok indulhattak adott témában, németül megírt esszé beküldésével. Gimnáziumunkból a 11. E osztályos Kállai Zoltán, Lastóczki Ábel és Németh Zoltán pályázott.

a cikk folytatása...

Csengőbúcsú

(2013.05.09.)

A Sárospataki Kollégium Református Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona idén is megtartotta az évszázados tradíciókra visszatekintő csengőbúcsúját. Az időjárás kegyeibe fogadta a ballagó diákokat és vendégeiket, hiszen gyönyörű májusi napra virradt aznap reggel.

a cikk folytatása...

Áprily Lajos Vers-és Prózamondó Verseny

(2013.05.07.)

2013. április 20-án, szombaton a 475. évfordulóját ünneplő Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma rendezte meg a magyarországi református középiskolák legjobb versmondói számára szervezett Áprily vers- és prózamondó versenyt. A döntőre 13 gimnázium 24 versmondója érkezett.

a cikk folytatása...

Éremeső a Kossuth Stafétán

(2013.05.03.)

Az éven is megrendezésre került a nagy népszerűségnek örvendő Kossuth Staféta futóverseny, melyen Sárospatak, Sátoraljaújhely és a környező települések mérik össze erejüket és kitartásukat. A futóknak az idén nem kellett az időjárási viszontagságokkal küzdeniük, ugyanis gyönyörű napsütés szikrázott egész nap.

a cikk folytatása...

17+-os bál

(2013.05.03.)

Szórakozás, zene, jókedv, sok-sok tánc és éneklés – ezekből nem volt hiány a 17 éven felüliek számára megrendezett Refis bálon, melynek a Mudrány adott otthont 2013. április 19-én, pénteken.

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László