Adventi készülődés

(2013.01.02.)

Nemsokára itt a karácsony. Ezt jelzik az adventi koszorún meggyújtott gyertyák, a kivilágított utcák, az emberek készülődése, egymásra figyelése. Advent van, várjuk az Ünnepet, mi, keresztyének az Úr Jézus visszajövetelét. Ilyenkor a Refi a megszokottnál is jobban megmozdul, sőt kimozdul az öreg Kollégium falai közül.

a cikk folytatása...

Advent Erdőbényén

(2012.12.19.)

Eljön az Úr – szólt az adventi örömhír az erdőbényei öregotthonban, ahol évről-évre „refis” diákok és az otthon lakói közösen örvendezhetnek karácsonyra készülve.

a cikk folytatása...

Mikulás Ünnepség

(2012.12.10.)

Ahogy a tavalyi évben, idén is megrendezésre került iskolánkban a mikulás ünnepség.

a cikk folytatása...

Alapítvány Bál

(2012.12.05.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumáért Alapítvány 2012. november 24-én rendezte meg VII. Jótékonysági Bálját, melynek célja volt országunk első különálló Tornacsarnokának felújításához szükséges anyagiak megteremtésében segédkezni.

a cikk folytatása...
Dr. Simicskó István köszöntője
Borkai Zsolt köszöntője
Dr. Hegedűs Csaba köszöntője
Köszönőlevél

Szalagavató

(2012.12.05.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának végzős diákjai 2012. október 27-én A Művelődés Háza Színháztermében tartották hagyományos szalagavatójukat.

a cikk folytatása...

Zsoltár-és Népdaléneklő Verseny

(2012.11.29.)

November 24-én rendezte meg Nagykőrösön a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom a már hagyományos Zsoltár-és Népdaléneklő Verseny idei fordulóját. A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona tanulói mindkét meghirdetett kategóriában indultak.

a cikk folytatása...

Teremdíszítés

(2012.11.20.)

Ahogy a tavalyi évben, idén is megrendezésre került iskolánkban a teremdíszítési verseny. Egyik délután tanítás után az osztályunkkal ott maradtunk az iskolában és együtt láttunk neki a munkának.

a cikk folytatása...

Szép Magyar Beszéd Verseny

(2012.11.20.)

A Kazinczy-díj Alapítvány ─ Péchy Blanka emlékére Kuratóriuma az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ebben az évben is meghirdette a középiskolás korosztály „Kazinczy-versenyét”.

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László