Itthon vagy-Magyarország szeretlek!

(2013.10.01.)

2013. szeptember 29-én rendezték meg Sárospatakon az „Itthon vagy-Magyarország szeretlek!” keretén belül, a város két gimnáziuma, az ÁVG és REFI közötti vetélkedőt. A feladatok, most kimondottan ismereteinket mélyítendő Sárospatakra és környéke kultúrájára vonatkoztak

a cikk folytatása...

Tündérmező Arcai Fotópályázat a Refiben

(2013.09.25.)

Az ötven legjobb fotót tekinthetik meg az érdeklődők a most megnyílt „Tündérmező Arcai” című fotókiállításon 2013. október 6-ig a Sárospataki Református Gimnáziumban.

a cikk folytatása...

Magashegyi futóverseny

(2013.09.20.)

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Magashegyi Futóverseny 2013.09.15-én Sátoraljaújhelyen. Az előző években is nagy sikerrel rendezték meg a versenyt és évről évre egyre több résztvevő áll rajthoz. A versenytáv 3850 m, s a hegyi futás alatt 225 m szintkülönbséget kell leküzdeniük páratlan természeti környezetben a versenyzőknek.

a cikk folytatása...

Országos levelező versenyek 6 tantárgyból

(2013.09.12)

9-17 éves diákok jelentkezését várjuk országos levelező versenyeinkre, irodalom, nyelvtan, földrajz, történelem, angol és német tantárgyakból. Izgalmas feladatok 5 fordulón keresztül a teljes tanéveben! Fődíj: tantárgyanként 1db egyhetes nyári tábor Jelentkezni lehet egyénileg 3400Ft/fő vagy csoportosan 2500Ft/fő

Bővebb információ: www.levelezoversenyek.hu

Az iskolában a jelentkezésedet leadhatod: Kiss Norbert

Tanévnyitó

(2013.09.09)

„Minden ember Isten teremtménye, aki az Ő akaratából és céllal jött erre a világra. A keresztyén ember azonban tudja, hogy az első bűneset óta elvesztettük a kapcsolatot az élő Istennel, így sokszor nem találjuk életünk célját sem. E szomorú tény megszüntetéséért, jött és halt meg értünk Krisztus a kereszten. Azért, hogy Istennel újra kapcsolatunk legyen, és az ige szerint is ismét a Teremtő remekműveivé váljunk” – emelte ki igehirdetésében Fejér Zoltán református lelkipásztor.

a cikk folytatása...

Pecúr Tábor

(2013.09.09)

Úgy gondolom Móra Ferenc jól ismert örökzöldje, A cinege cipője, tökéletesen jellemezte az idei tanévkezdést. Az ég beborult és az az érzésünk támadt, hogy részvétből siratja el a szünidőt a vasárnapi évnyitó istentisztelet alatt. A nyarat száműzte a csengő és nebulók ezrei érezték át a cinege fájdalmát. Habár hivatalosan valóban ez az ünnepély jelentette a tanév kezdetét, több mint 90 fiatalnak már az ezt megelőző napfényben úszó hétvége elhozta az elkövetkezendő hónapok hangulatát.

a cikk folytatása...

Krosnoi Fesztivál

(2013.09.09)

Piotr Przytocki, a dél-lengyelországi Krosno város polgármesterének meghívására a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának delegációja a Nemzetközi Fesztiválon vett részt 2013. augusztus 23 és 25 között. Az idei kulturális rendezvényeket Bana László, iskolánk 5. osztályos tanulója és Maja Szelc, egy krosnoi tizenegy éves kislány lengyel és magyar nyelvű verssel nyitották meg (szimbolikusan).

a cikk folytatása...

Angol tábor Bódvaszilason

(2013.09.05)

Ezen a nyáron is részt vettünk gimnazistáimmal Bódvaszilason nemzetközi nyelvi táborban. Július utolsó hetében megvalósult tábor az ötödik volt a gyülekezet lelkipásztora szervezésében. A tábor programjában jelentős részt vállalt az a kilenc skót tanár és diák, akik lelkesen, új „módszerekkel”, játékosan adták át nekünk Isten üzenetét.

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László