Református Iskolák Országos Matematikaversenye

(2013.03.18.)

2013. március 2-3-án rendezték meg a Református Iskolák XXI. Országos Matematikaversenyét Debrecenben. Iskolánkat hat tanuló képviselte: Sikorszki Máté (7. osztály), Tanászi Ábel (8. osztály), Melles Károly (10. E), Kiss Zoltán (10. C), Szűcs Imre (11. B) és Mező Gábor (13. E). A két napos rendezvény első napján 25 református iskola 114 tanulója vett részt az egyéni versenyen, a második napon pedig csapatként mérték össze tudásukat az iskolák tanulói.

a cikk folytatása...

Pataki refisek az Egyesült Királyságban

(2013.03.13.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának angol anyanyelvű lektora, Aiysha Jebali angliai, skóciai tanulmányutat szervezett az iskolában működő PR csoport, azaz a Refi Revolution Team tagjainak.

a cikk folytatása...

Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyen a REFI tanulói

(2013.03.13.)

2013. március 8.-9.-én a Sárospataki Református Gimnázium két tanulója, Balázs Fruzsina (13.E) és Németh Zoltán (11.E), Szegeden, az egyetem szervezésében földrajzversenyen vett részt. Második alkalommal rendezték meg a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt, amelyen 135 csapat indult.

a cikk folytatása...

Nagy László fizika verseny

(2013.03.12.)

2013. február28-március 1-én rendezték meg hagyományosan Kazincbarcikán a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban a Nagy László Megyei Fizika versenyt A versenyen először írásban adtak számot a tudásukról a tanulók...

a cikk folytatása...

Megyei „Szép magyar beszéd” verseny

(2013.03.06.)

Ebben az évben már 48. alkalommal hirdeti meg a győri Kazinczy gimnázium a szép magyar beszéd versenyét. Mi is minden évben megszervezzük az iskolai fordulót azon tanulók számára, akik nemcsak tisztán beszélnek, jól olvasnak, és értik is, amit olvasnak, hanem arra is vállalkoznak, hogy közvetítők legyenek a szöveg és a hallgató-befogadó között.

a cikk folytatása...

Farsang a REFI-ben

(2013.02.25.)

A Sárospataki Református Gimnáziumban a februári programok egy része a farsangi témakör köré csoportosult. Nagyon fontos az aktív pihenés, a testi és lelki feltöltődés is a tanulás mellett, ezért igyekeztünk szórakoztató, de azért kicsit „oktató” programokat összeállítani a tanulóknak.

a cikk folytatása...

Valentin-napi Dalest

(2013.02.19.)

Valentin napi dalesttel kedveskedtek a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának énekelni szerető tanulói mindazoknak, akik február 14-én este velük töltöttek egy hangulatos órát az imateremben. Hazai és külföldi előadók számaiból énekeltek egy csokorra valót

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László