Idegen nyelvi est a Refiben

(2013.02.11.)

2013. február 8-án idegen nyelvi estet tartottunk a Református Kollégium Gimnáziumában. Az est során németet és franciát tanuló diákok mutatták be produkcióikat. A műsor első részében a 9-10.-es németes csoportokat láthattuk. Ötletes volt a rappelve előadott Goethe-vers a 10.H-tól, láthattunk német X-faktort, Pokémont, de népdal és retrozene is felcsendült.

a cikk folytatása...

Bemutató óra Jilly Viktorral

(2013.02.05.)

Az Oxford kiadó azzal a kéréssel fordult gimnáziumunkhoz, hogy tarthatnának e órabemutatót, szemléltetve legújabb tankönyvcsaládjukat. Kérésükre azonnal igent mondtunk, ugyanis egy tankönyv használhatóságát csak az osztálytermi gyakorlat igazolhatja. Meghívásunkra közel 30 pedagógus kolléga érkezett a környező iskolákból, hogy részese lehessen az eseménynek.

a cikk folytatása...

TUDOK 2013

(2013.01.31.)

1996-ban egy olyan rendhagyó kezdeményezés indult el az országban, amely kiemelkedően tehetséges középiskolás diákok számára biztosít kutatási lehetőséget a legjobb hazai kutatóhelyeken 1999. július 24-én a Kutató Diákok Országos Konferenciáján megalakult a tudományos kutatómunkát végző középiskolás diákokat, tudományos diákköreiket, mentoraikat és korábbi kutató diákokat összefogó Kutató Diákok Országos Szövetsége (röviden KutDiák)...

a cikk folytatása...

Előadás Cs. Szabó László életművéről

(2013.01.31.)

A tudás Patakja projekt keretében a magyar kultúra napján dr. Baranyai Katalin előadásából ismerhették meg az érdeklődők, „Mit üzen Cs. Szabó László életműve a harmadik évezred küszöbén a magyar fiataloknak?”

a cikk folytatása...

Kazinczy Gábor Szónokverseny

(2013.01.29.)

Az idén nyolcadik alkalommal rendeztük meg az iskolai szónokversenyt, melynek témája a „Menni vagy maradni? dilemmája volt. A versenyzőknek állást kellett foglalniuk ebben a kérdésben, a választást szépirodalmi idézet – Kisfaludy Károly Honfi című versének részlete – illetve egy felmérés eredményének értékelése segítette.

a cikk folytatása...

Felvételi a sárospataki Refiben

(2013.01.19.)

A tanév rendje szerint a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgái - magyarból és matematikából – a középiskolában országosan egységesen, s így a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában is 2013. január 19-én 10.00 órától zajlanak.

a cikk folytatása...

Korszerű labor épül a Refiben

(2013.01.17.)

Sárospataki Református Gimnáziumban biztos szakmai alapot teremtenek a diákok számára a természettudományok terén. Ezt bizonyítja az iskola tanulóinak különféle megyei és országos versenyeken való sikeres részvételei is...

a cikk folytatása...

Borsi Antal kiállítása a Refiben

(2013.01.21.)

Iskolánk volt rajztanárának rajzaiból interaktív kiállítást nyitott meg 2012 decemberében Csetneki József, az Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója. Borsi Antal szobrászművész a tanítási órák alatt sem tudott kibújni művészi mivoltából, hiszen gyakran magával ragadta az emberi szépség hatalma, ezért olykor-olykor lerajzolt egy-egy nebulót.

a cikk folytatása...
Kedves Diákok

facebookKészítette: Kocsi László