VERSENYFELHÍVÁS

(2014.01.29.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona Simándi István Fizikai Kísérletező Emlékversenyt hirdet. Fő célunk, hogy a fizika iránt érdeklődő tanulók elmélyítsék fizikai ismereteiket, tudjanak bánni a fizikai kísérleti eszközökkel. Képesek legyenek kísérletet összeállítani, a közönségnek ismertetni és szakmailag igényesen megmagyarázni. Mérési feladatot elvégezni és a mérésből következtetéseket levonni.A verseny részletes tájékoztatója, valamint a jelentkezési lap letölthető az alábbi pdf dokumentumból.

Simándi István Emlékverseny.PDF

Bibliaismereti verseny a Kisrefiben

(2014.01.27.)

Bibliaismereti verseny került megrendezésre 2014. január 22-én a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában a Tudás patakja projekt támogatásával. A versenyre felső tagozatos diákjainkat hívogattuk és buzdítottuk, hogy tanulmányozzák a Lukács evangéliumban lévő gyógyítási történeteket.

a cikk folytatása...

MENTORPROGRAM 2013

(2014.01.18.)

Az SRKA idén is megrendezte Mentorprogramját 2013.december 14-én Sárospatakon. Közeleg a február és ha február akkor az egyenlő a felvételi papírok leadásának határidejével. Az egyetem, a főiskola mindannyiunk életében egy mérföldkő, és éppen azért, hogy biztosak legyünk döntésünkben az SRKA koordinátorai, valamint refis Öregdiákok segítenek eligazodni az egyetem világában és egyben egy kis útmutatót adnak, hogy hol,mit és miért is érdemes tanulni. Az éven mintegy 20 Öregdiák tett eleget meghívásunknak, ugyanakkor érdeklődök is voltak szép számban.

a cikk folytatása...

Megkezdődött a felvételi a sárospataki Refiben

(2014.01.18.)

A tanév rendje szerint a 9. évfolyamra történő beiskolázás központi írásbeli vizsgái - magyarból és matematikából – a középiskolában országosan egységesen, s így a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában is 2014. január 18-án 10.00 órától zajlanak. A középiskoláknak mindössze 45 % él ezzel a lehetőséggel. A tanulói jelentkezési lapokat 2014. február 14-ig várja gimnáziumunk. A felvételi eljárás részét képező szóbeli elbeszélgetésekre 2014. február 18-án 14.00 órától kerül sor.

a cikk folytatása...

Refi's Got Talent 2013

(2014.01.18.)

A Pataki Refi diákjai ismét alkottak valami csodálatosat. Valamit, ami megnevettetett, ami megihletett, és ami összekötött. 2013. december 11-én rendezték meg a gimnáziumban második alkalommal a Refi’s Got Talent elnevezésű műsort, melynek sikere ezúttal sem maradt el. Ismét bebizonyosodott, hogy milyen sok géniusz és különleges fiatal választotta iskolánkat. A tehetség pedig olyan, mint egy szivárvány. Istentől kaptuk és még annál is sokszínűbb, mint gondolnánk.

a cikk folytatása...

SÁROSPATAKI 1941 I/A ÖSZTÖNDÍJPROGRAM

(2014.01.15.)

Az 1941 I/A Ösztöndíjprogramot 1991-ben hozták létre azok az öregdiákok, akik 1941 őszén kezdték meg tanulmányaikat gimnáziumunkban. A program pénzügyi fedezetét az 1941. évi I/A osztály tagjai biztosítják saját forrásból, illetve más hajdani diákok és az iskola külföldi barátai. Az ösztöndíjprogram sem magyar, sem külföldi részről nem kap sem kormány-, sem intézményi anyagi támogatást. Az alapítvány létrejötte óta több mint 600 ösztöndíjat folyósított.

A pályázat részletes leírása, valamint a pályázati adatlap letölthető az alábbi linken, illetve az ÖSZTÖNDÍJAK menüpontból.

SÁROSPATAKI 1941 I/A ÖSZTÖNDÍJPROGRAM PDF

Karácsonyi bibliaismereti vetélkedő

(2013.12.20.)

Karácsony ünnepére készülve kisebb és nagyobb diákjainknak különböző formában (evangelizáció, esti csendességek), hirdetjük évről-évre Krisztus születésének örömhírét. Ebben az évben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának, Általános Iskolájának és Diákotthonának 1-4 osztályos kisdiákjai között karácsonyi vetélkedő keretében is készülhettünk az ünnepre. A verseny az SRK Tudományos Gyűjtemények Tudás Patakja projektje keretén belül lett megszervezve 2013. december 17-én. A vetélkedőn az alsó tagozatos diákok felekezettől függetlenül vettek részt négy fős csapatokban.

a cikk folytatása...

Szakkörökben és versenyekben gazdag félévek II.rész

(2013.12.18.)

A Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában sikeres tavaszi és őszi félévet tudhat maga mögött. A „Kreatív szabadidő” TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0273 projekt keretében, a Kettőspont Alapítvány szervezésében a 2012/2013-es tanév II. félévében, valamint a 2013/2014-es tanév I. félévében nagyon sok diák kapott arra lehetőséget, hogy készségfejlesztő, kreatív szakkörökön, illetve versenyeken vegyenek részt az iskolában...

a cikk folytatása...

Refis diákok Krosnoban

(2013.12.18.)

2013. december 13-án a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona tanulói a lengyel igazságügyi miniszter külön meghívására részt vettek a soros lengyel-magyar magas szintű találkozón Krosno testvérvárosunkban a Krosnoi Megyei Bíróság fennállásának 100. évfordulója alkalmából. Bana László ötödikes és Tamás Janka végzős diákunk szép népdaléneklésükkel meglepték Navracsics Tibor magyar miniszterelnök-helyettesünket és Wojciech Wegrzyn lengyel kollégáját az európai hírű Krosnoi Üvegcentrumban.

a cikk folytatása...

Laborgyakorlaton a Refisek

(2013.12.18.)

2013.december 10-én iskolánk 29 diákjának - köztük a biológia-kémia tagozatos és fakultációs tanulóknak - lehetősége nyílt egy új program keretében ellátogatni a Miskolci Egyetemre, ahol izgalmas kísérleteket végezhettünk. Különféle állomásokon ismerhettük meg a kémia rejtelmeit, ahol segítőkész tanárok álltak rendelkezésünkre.

a cikk folytatása...

1998/A ösztöndíj átadása

(2013.12.18.)

A 98/A osztály által alapított emelt angol képzésben résztvevő tanulók számára kiírt ösztöndíj átadására 2013. december 13-án került. A pályázati felhívást először ebben a tanévben olvashatták tanulóink, melyre 9-12. évfolyam tanulói közül bárki beadhatta jelentkezési lapját. Dancs Ágnes és Györki Beáta adta át osztályuk nevében az ösztöndíjat Bajtel Ákos 12.A és Sánta Patrícia 11.A osztályos tanulóknak. Köszönjük az ösztöndíjat alapítóknak a segítséget, és gratulálunk az ösztöndíjasoknak!

Az ösztöndíj átadásakor elhangzott beszédet és az okleveleket a mellékletben találhatjuk.

a cikk folytatása...

Bécsi kirándulás

(2013.12.17.)

Iskolánk tanulóinak, az idén újra lehetőségük nyílt arra, hogy ellátogassanak a méltán híres bécsi karácsonyi vásárba. A Refi német pedagógusai szervezésének köszönhetően 45 tanuló vehetett részt ezen a kiránduláson. Az út két napos volt. December 6.-án, délben indult útnak a csoport busszal, és estére értek Győrbe, ahol az éjszakát töltötték. Kollégiumokban szálltak meg, ahol kipihenhették az út fáradalmait.

a cikk folytatása...

Természettudományi verseny Debrecenben

(2013.12.13.)

Háromfős csapatunk 2013. november 28-án vett részt a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma által megrendezett nemzetközi tanulmányi versenyen. Az utolsó, szóbeli fordulóba jutás feltétele két internetes forduló feladatainak helyes megoldása és az esszék megírása volt.

a cikk folytatása...

A Refiben járt a Mikulás

(2013.12.06.)

facebookKészítette: Kocsi László