Színházlátogatás a Színházi Világnap alkalmából

(2013.04.04.)

A színházi világnap alkalmából a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának pedagógusai és tanulói színházlátogatáson vettek részt. A közel ötven főből álló csoport tagjai Miskolcon az évad drámájaként meghirdetett Úri muri című előadást tekintették meg a Nemzeti Színházban.

a cikk folytatása...

Csendes hétvége

(2013.03.28.)

Élő Urunk van, és erről az örömhírről szólt a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthonának csendes hétvégéje március 21. és 24. között. Negyedik bennmaradós hétvégénket rendeztük meg az éven, e mostanit a húsvétra készülődés jegyében.

a cikk folytatása...

Kiszállások

(2013.03.28.)

A 9. A osztály 2013. március 24-én, vasárnap Telkibányára látogatott. Osztályunk egyik ott lakó tanulója, Magyar Dorottya javaslatára választottuk ki úti célunkat. A helyi gyülekezet szeretettel várt és látott vendégül minket. Az osztályt tizennégy tanuló képviselte, és mindannyian lelkesen készültek erre az alkalomra.

a cikk folytatása...

„Vers, tavasz, diákság…”

(2013.03.28.)

„Vers, tavasz, diákság…” Ezekkel a szavakkal kezdte előadását diákok és tanárok között március 23-án az imateremben Dr. Nagybozsóky József vezető főorvos. Immáron második alkalommal szólt arról, hogy mennyire meghatározó volt számára a Sárospataki Református Kollégium, a Kollégium tanárai, akiknek az értékrendjét látva tudta igazán saját életét is alakítani, továbbvinni.

a cikk folytatása...

Március 15.

(2013.03.28.)

Iskolánk az 1848/49-esforradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezését a sárospataki Református Templomban tartotta. Minden évben műsorral készülnek a diákok, az idén a 9. évfolyamos tanulók tartották, a 10. E osztályos diákokkal együtt. Battáné Bodnár Klára tanárnő segítsége tette lehetővé az előadás sikerességét.

a cikk folytatása...

A magyar-lengyel barátság napjára emlékeztek a pataki Refisek

(2013.03.26.)

Pár nappal ez előtt, kicsiny országunk, Magyarország, Lengyelországgal karöltve ünnepelt. A tv-ből, a rádióból szüntelenül visszhangzottak a lengyel-magyar barátságot éltető szavak. Büszkén jelentem ki, hogy mi itt, a Sárospataki Refiben nem a médián keresztül, a képernyőre tekintve, s a híreket hallgatva emlékeztünk meg.

a cikk folytatása...

Refisek a Richterben

(2013.03.25.)

Osztályunk kémia- biológia tagozatos csoportja 2013. 03 05-én tett látogatást a nagy múlttal rendelkező gyárban. Halász László tanár úr vezetésével és Dr.Szántay Csaba profeszor úr, mint házigaza bemutatásával, magunk is betekintést nyertünk a korszerű gyógyszergyártás kulisszái mögé.

a cikk folytatása...

Lukin László népdaléneklési verseny Sátoraljaújhelyben

(2013.03.23.)

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának tanulói 2013. március 11-én a XI. Lavotta Napok keretében népdaléneklési versenyen vettek részt, melyet Lukin László zenepedagógus emlékére hirdettek meg a szervezők.

a cikk folytatása...

Újra Vezetőképzőt Szervezünk

(2013.03.20.)

A mentorprogram keretében újra vezetőképzőt szerveznek az öregdiákok a jelenlegi diákoknak az SRKA támogatásával!

a cikk folytatása...

Öregdiák bál egy diák szemével

(2013.03.20.)

Február 23-án került megrendezésre Budapesten –immáron másodszor a Sárospataki Református Kollégium Alapítvány támogatásával – az Öregdiák Bál. Az est alkalmából volt és jelenlegi Refisek lepték el a Benczúr Hotel dísztermét. A bál a nagy találkozások, közös nosztalgiázás színtere lett és azt hiszem, mindenki szép emlékekkel gyarapodott.

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László