Úszóverseny Sárospatakon

(2013.12.06.)

A Sárospataki Református Kollégium meghívásának eleget téve a lengyelországi II. számú Stanislawa Szpetnara középiskola is részt vett a Sárospatak Önkormányzata által szervezett Mikuláskupa úszóversenyen.

a cikk folytatása...

KÖSZÖNŐLEVÉL

(2013.12.02.)

Megyei első és harmadik helyezés az Idegen Nyelvű Vers- és Prózamondó Versenyen

(2013.11.29.)

Ötödik alkalommal került megrendezésre, a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban a Megyei Idegen Nyelvű Vers- és Prózamondó Verseny, november 21-én csütörtökön. A versenyt angol, német, francia és olasz nyelven hirdette meg a Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság.

a cikk folytatása...

Jótékonysági bál a Refiben

(2013.11.25.)

Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni mire képesek. Ők azok, akik nem a világ/ország megváltását tűzték ki célul maguk elé, hanem csak a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, munkahelyüket, gyermekeik intézményeiben folyó munka szervezésében részt venni. Ilyen összefogásnak voltunk részesei az alapítványi/iskolai jótékonysági bál szervezésekor.

a cikk folytatása...

UK WEEK A REFIBEN

(2013.11.26.)

Iskolánk tavaly sikeresen megrendezett USA WEEK nevű témahetét követve, idén az Egyesült Királyságokat vette célpontba. A témahét célja az, hogy a diákokkal megismertesse a célnyelv országának kultúráját, nevezetességeit és hagyományait.

a cikk folytatása...

„90 éves a Napkelet” – irodalmi csapatvetélkedőn vettünk részt

(2013.11.25.)

A Tormay Cécile Kör a Duna Televízió, a Rákóczi Szövetség, a Klebelsberg Kultúrkúria, a Nemzeti Értékvédő Egyesület és más civilszervezetek támogatásával irodalmi csapatvetélkedőt hirdetett középiskolai tanárok és diákjaik számára címmel, Klebelsberg Kunónak, a folyóirat alapítójának szellemiségében.

a cikk folytatása...

Tokajban járt az SDG

(2013.11.25.)

A múlt hétvégén, 2013. november 17-én Tokajba látogattunk az SDG dicsőítő csoporttal. A vasárnap reggeli induláskor nagyon szép, napfényes idő szegődött mellénk, és amikor megérkeztünk a Tokaji Református Egyházközségbe, finom, meleg tea és szeretetteljes fogadtatás várt minket.

a cikk folytatása...

Ösztöndíjas diákjaink

(2013.11.21.)

A gimnáziumi tanulók számára ebben a tanévben is meghirdetésre kerültek az őszi ösztöndíjak. Pethő Sarolta, Margaret Osterhaven és a Bessenyey Zenó ösztöndíjak. 2013. november 15-én került sor a szóbeli meghallgatásokra, s így a már írásban leadott pályázati anyag és a személyes beszélgetések alapján tudott az ösztöndíj bizottság dönteni.

a cikk folytatása...

Nyílt nap

(2013.11.20.)

2013. november 14.-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma várta azon diákokat, akik az általános iskola elvégzése után keresik helyüket egy olyan gimnáziumban, ahol a következő négy-öt év alatt kell felkészülniük a továbbtanulásra, felnőtté válásra.

a cikk folytatása...

"Fogadj Örökbe" program

(2013.11.20.)

Szemere László születésének 100. évfordulójára gondolta úgy a tudós lánya dr. Tomcsányiné Szemere Sarolta, hogy az édesapa iskoláját egy nagyobb összegű adománnyal támogatja. Ezen adománnyal iskolánknak a „Fogadj örökbe!” programján belül a második emelet 208-as termének felújításához, valamint a diákoknak oktatástechnikai eszközök beszerzéséhez nyújtottak nagy segítséget.

a cikk folytatása...

Diákbeszámolók

(2013.11.20.)
a cikk folytatása...

A magyar nyelv napja

(2013.11.15.)

Az 1844-es hivatalos jogi lépés a magyar nyelv hivatalossá válásáról. Nemzeti nyelvünk hivatalossá tételének évfordulóján változatos programok zajlottak a gimnáziumban.

a cikk folytatása...

Minősítő ének versenyek

(2013.10.22.)

Immár 20. alkalommal rendezte meg november 8-9-én Nagykőrösön a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a már hagyományos zsoltár és népdaléneklő versenyt, amelyre idén az egész Kárpát-medencéből érkeztek versenyzők.

a cikk folytatása...

facebookKészítette: Kocsi László