Hálaadó ünnep

(2018.06.14.)

Hagyományukhoz híven, a Kisrefi közössége június 11-én hálát adott az eltelt tanévért. Az áhítatot Nagyné Nádasi Erika, lelkész-vallástanárunk tartotta „A jó pásztor” példázatán keresztül. A 2.a osztályosok előadásában az Alma együttes Mutasd meg mekkora a szíved!, című dalára készült táncát láthattuk, majd egy angol dal éneklésével köszöntek el a tanévtől.

a cikk folytatása...

Gyereknap a Kisrefiben

(2018.06.05.)

2018. május 31-én új helyszínen, a gimnázium udvarán került megrendezésre a Kisrefis gyermeknap. Meglepetés műsorral és változatos programokkal vártuk a tanulókat (gólyalábas műsor, triál bicikli bemutató, arcfestés, lufi hajtogatás, kézműves tevékenység, ugrálóvár, íjászat, horgászat, hajfonás, célbadobós játék) Kövér Zsolt finom gulyáslevessel, Vajkó Gábor fagylalttal, a Mudrány dolgozói pedig lángossal kedveskedtek a délután résztvevőinek.

a cikk folytatása...

Madarak és fák napja Iskolánkban

(2018.05.28.)

2018. május 9-én iskolánk közössége megemlékezett a madarak és fák napjáról. A tervek szerint Hercegkútra a Kálváriára mentünk volna, de esőriasztás miatt a „Vizikaput” választottuk kirándulásunk helyszínéül. Lontay László és Drozd Attila, az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei érdekes előadását hallgathatták meg kis csoportokban a tanulóink. Segítésükkel megvizsgálták a gyerekek a terület növény és állatvilágát.

a cikk folytatása...

Történelem számítógépen

(2018.05.23.)

Történelem számítógépen : első helyezést értek el a Refi tanulói A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola „Föltámadott a tenger ...” – Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc története címmel országos komplex történelem és műveltségi vetélkedőt rendezett. A történelem vetélkedőhöz kapcsolódva számítógépes rajzpályázatot és „kreatív munkák” versenyt hirdettek felső tagozatos tanulók részére.

a cikk folytatása...

Fókuszban a tehetség

(2018.05.23.)

Fókuszban a tehetség: tehetséggála a Kisrefiben Ebben a tanévben 2018. május 11-én első alkalommal rendeztük meg a tehetséggálát iskolánkban, ahol színvonalas műsorszámokkal mutatkoztak be a kiváló eredményt elért tanulóink. Szervezőként az volt a célunk, hogy bemutatkozási lehetőséget adjunk a tehetséges, vállalkozó kedvű diákoknak. A különböző műfajokban színes, változatos produkciók jelentek meg a színpadon összesen hat kategóriában: vers –és próza, hangszeres zene, tánc , ének és rajz.

a cikk folytatása...

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

(2018.05.22.)

Ebben a tanévben vettünk részt első alkalommal a fenntarthatósági témahéten. Az idén ez volt a harmadik, egyben utolsó témahetünk. A fenntarthatóság jegyében 2018-ban: a természeti- és épített környezet védelmére, a tudatos vásárlásra és a fogyasztóvédelemre hívták fel jobban tanulóink figyelmét.

a cikk folytatása...

A REFORMÁTUS ISKOLÁK XIII. ORSZÁGOS MAGYAR VERSENYE

(2018.05.15.)

2018. április 20-án 13. alkalommal rendezték meg a magyar nyelvet szerető és versenyezni vágyó 3-8. osztályos református diákok számára az országos versenyt, az idén Miskolcon. A versenyfeladatok meghatározásakor, különösképpen a versmondásban és a szövegértés feladatsorokban, idén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója ihlette a témaválasztást. A verseny fő gondolata: „Hazám, hazám, te mindenem!”.

a cikk folytatása...

Vigyázz, kész, pénz! verseny

(2018.05.02.)

Vigyázz, kész, pénz ! verseny: regionális döntőbe jutott a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájának csapata A K&H Csoport tovább folytatta a fiatalok pénzügyi oktatását célzó kezdeményezését, és a 2017/2018-as tanévben ismét, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt általános iskolások számára. A verseny célja, hogy minél fiatalabb korban megismertesse a gyerekeket a pénz világával, hogy felnőve képesek legyenek önálló, tudatos döntéseket hozni. A vetélkedőre idén összesen 8113 diák, 2035 csapat nevezett mintegy 467 iskolából országszerte.

a cikk folytatása...

Digitális témahét a Kisrefiben

(2018.05.02.)

A mi XXI. századunk - Digitális témahét a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában, Általános Iskolájában és Diákotthonában fókuszban a 21.századi készségekkel 2018. április 9-13. között immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Digitális Témahét, melynek vállalt küldetése a köznevelési intézményekben a tanítás eszközkészletének és módszereinek megújítása, a pedagógiai innováció, a digitális pedagógia ösztönzése, valamint az informatikai pályaorientáció. A digitális készségek fejlesztése, a digitális nevelés egyre nagyobb szerepet kap a XXI. század társadalmában.

a cikk folytatása...

HATÁRTALANUL!

(2018.04.17.)

Az iskola pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma HATÁRTALANUL!​ Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek kiírt pályázatra " A költészet, a reformáció és a népzene útján a nemzeti összetartozás jegyében " címmel. Ennek keretében HAT-17-01-2017-01040 pályázati azonosító számon 1.740.000 Ft támogatást nyert el. A pályázat megvalósításának tervezett időpontja 2018. 06.04. - 2018.06.08.

Leendő elsősök nyílt napja

(2018.03.26.)

A Sárospataki Kisrefiben március 13-án hagyományainkhoz híven az iskolába készülő gyerekek szüleinek nyílt tanítási órákat tartottunk. Ezeken az órákon, illetve foglalkozásokon betekintést nyerhettek iskolánk mindennapjaiba. Örömünkre szolgált, hogy sok szülő érdeklődött intézményünk iránt. Fontosak ezek az alkalmak, hiszen mindenkinek lényeges, hogy gyermekének olyan iskolát válasszon, ahol a továbbiakban jól érzi majd magát..

a cikk folytatása...

Borúth Elemér vers-és prózamondó verseny

(2018.03.26.)

Boruth Elemér körzeti vers-és prózamondó verseny 2018. március 23-án Mádon a Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskolában rendezték meg a Boruth Elemér vers- és prózamondó versenyt,amelyre minden költészetet kedvelő, az anyanyelvet szerető, valamint a szép magyar beszéd iránt fogékony fiatalt váltak a Tokaji Történelmi Borvidék intézményeiből. ...

a cikk folytatása...

A víz világnapja

(2018.03.24.)

2018. március 22-én ünnepeljük, a víz világnapját. „Védd a természetet!”mottóhoz csatlakozva a 4. osztályos tanulók hasznos információkat és érdekességeket gyűjtöttek össze a témával kapcsolatban, melyet rádión keresztül osztottak meg a hallgatósággal. Szó esett művészetekről, tudományos érdekességekről, valamint Bibliai idézeteket is hallhattunk...

a cikk folytatása...

Megemlékezés a szabadságharcról

(2018.03.13.)

Iskolánk a kollégiumi közösséggel együtt 2018. március 12-én megemlékezést tartott az 1848/49-es március 15-i forradalom és szabadságharcról. Az iskola diákjai és tanárai először egy ünnepi istentiszteleten vettek részt. Ezután iskolánk 8. és a 11.E osztályos tanulói,valamint az intézményünk férfikara színvonalas műsort adott elő, így nyomon követhettük a forradalom eseményeit. Ezt követően koszorút helyeztünk el a Kossuth-szobornál, és énekelve tisztelegtünk múltunk hősei előtt..

a cikk folytatása...

Rendhagyó irodalom óra a Kisrefi 2.b osztályában

(2018.03.13.)

Iskolánk kisdiákjai március 6-án a Sárospataki Református Kollégium Múzeumában jártak. A Nagykönyvtár dolgozói, Pocsainé dr. Eperjes Eszter, Bálintné Farkas Ildikó, Nagyné Kusnyír Éva akik, rendkívül tartalmas időutazásban részesítettek minket. Téma: Az egykori pataki diákok szerepe az 1848/49-es forradalom és szabadságharcban. Az Iskolamúzeumban felölthettük magunkra a 9. kassai hadtest patai diákjainak „vörös sipkáját”, megnéztük Damjanich parancsnok pipáját, báró Vécsey Péter csákóját és a csákólemezeket.

a cikk folytatása...

Pénzügyi témahét a Kisrefiben

(2018.03.13.)

Ebben a tanévben három témahét megtartása kötelező az oktatási intézményekben: A Pénzügyi témahét, a Digitális témahét és a Fenntarthatósági témahét. A pénzügyi témahét március 7-e és 10-e között zajlott, melynek keretein belül számos izgalmas és érdekes feladattal várták a pedagógusok a gyerekeket. Első nap a 3.a osztályosok elmesélték a pénz történetét és előadást tartott Tisza Róbert Úr, a K&H bank helyi fiókjának igazgatója. .

a cikk folytatása...

Országos egyháztörténeti verseny

(2018.03.12.)

2018. március 10-én került sor Cegléden a Hitünk Hősei VI. országos egyháztörténeti versenyre. A verseny anyaga Lorántffy Zsuzsanna és Árva Bethlen Kata élete és munkássága volt. Az elméleti felkészülésen túl, PPT bemutatót kellett készíteni valamelyik nagyasszony életéből, a verseny során be kellett mutatniuk. .

a cikk folytatása...

Nyílt nap

(2018.03.06.)

A Református Általános Iskolában március 6-án nyílt napot tartottunk az ide járó gyerekek szüleinek. Sok szülő látogatott el erre az alkalomra. Jó volt látni, hogy rohanó világunkban is kíváncsiak gyermekük órai teljesítményére és a napköziben folyó oktató-nevelő munkára. Tanulóink izgatottan várták ezt a napot, hogy családtagjaik megnézhessék őket tanulás közben is. .

a cikk folytatása...

Iskolába hívogató foglakozás a Kisrefiben

(2018.02.27.)

A Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában február 12-én nyílt napot tartottunk a leendő első osztályosok és szüleik számára. A beiskolázási program keretén belül egy rövid tájékoztatót hallhattak az érdeklődők, majd a negyedik osztályos tanulók zenés műsorszámát tekinthették meg. A bemutató során intézményünk diákjai számot adhattak idegen nyelvi tudásukról is..

a cikk folytatása...

Papírszínház

(2018.02.27.)

Rendhagyó magyarórák az alsó tagozatban Örömmel fogadtuk Lapis Lovas Anett PhD hallgató felajánlását, aki a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában rendhagyó magyarórák keretében papírszínházi előadást tartott az alsó tagozatos gyermekek számára. Az előadó tananyaghoz illeszkedő érdekes történetekkel a mesék birodalmába kalauzolta a hallgatókat. A papírszínház a mesekönyveket színházzá alakítja. . .

a cikk folytatása...

Balázsjárás

(2018.02.12.)

Iskolánk tanulói 2018. február 5-én ellátogattak a város óvodáiba, ahol egy régi hagyományt, a balázsjárást elevenítették fel. Az elsős tanulóink a betűk és a számok birodalmába vezették el az iskolába készülő nagycsoportos gyerekeket, hiszen ennek a hagyománynak az iskolába hívogatás az apropója. .

a cikk folytatása...

Farsang a Kisrefiben

(2018.02.08.)

2018. február 2-án, pénteken délután a Református Kollégium Általános Iskolájában megtartottuk a farsangi karneválunkat. Mulatságunk elején 8. osztályos tanulóink Josh Groban: February song című számára készített keringővel nyitották meg a farsangi bált. Az elbűvölő táncot látva a szülők, nagyszülők és az iskola pedagógusai könnyes szemmel nézték gyermekeiket..

a cikk folytatása...

Versmondó verseny

(2018.02.01.)

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezte versmondó versenyét a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola. A városi/városkörzeti versenyen sok alsós kisdiák vett részt 2018.01.29-én. A Kisrefis tanulók is vállalták a megmérettetést. A verseny két korcsoportban zajlott. A szorgalmas felkészülést siker koronázta..

a cikk folytatása...

Két első helyezett a Kisrefiben!

(2018.02.01.)

Kisrefisek sikere a hercegkúti versmondó versenyen! A Magyar Kultúra Napja alkalmából a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola versmondó versenyt rendezett 2018.01.24-én.A megmérettetésnek a hercegkúti Művelődés Háza adott otthont. 10 általános iskola 64 tanulója vett részt a versenyen. Iskolánk tanulói és tanárai is fontosnak tartották , hogy méltóképpen ünnepeljük meg ezt a neves napot. .

a cikk folytatása...

A magyar kultúra napja a Kisrefiben

(2018.01.26.)

A magyar kultúra napja a Kisrefiben: ünnepi megemlékezés és szavalóverseny Üzenem a háznak, mely fölnevelt: ha egyenlővé teszik is a földdel, nemzedékek őrváltásain jönnek majd újra boldog építők és kiássák a fundamentumot s az erkölcs ősi, hófehér kövére emelnek falat, tetőt, templomot. Wass Albert: Üzenet haza Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Csekén - ezt a dokumentumra írt dátum is igazolja -, így az évforduló tiszteletére és emlékére ezen a napon van a magyar kultúra napja. .

a cikk folytatása...

Karácsonyi Hálaadó a Kisrefiben

(2017.12.23.)

Az adventi időszak zárásaként karácsonyi műsorral kedveskedtünk tanulóink szüleinek, nagyszüleinek és a meghívott vendégeknek. Az ünnepség kezdetén Cseke Róza, ötödik osztályos tanuló szavalatát hallhattuk, melyet Fejér Zoltán intézményi lelkész igehirdetése követett. A hagyományokhoz híven ezen az alkalmon került sor első osztályosaink fogadalomtételére is. .

a cikk folytatása...

Advent, karácsonyvárás a Kisrefiben

(2017.12.12.)

A Kisrefi közössége ezen az éven is nagy izgalommal készült az adventi időszakra. A gyerekek meghatódva, várakozó tekintettel állták körbe a hitoktatónk, Fejérné Darab Krisztina által elkészített adventi koszorút. Fejér Zoltán iskolalelkész tartotta a reggeli áhítatot. Arról szólt közöttünk, hogy az elkövetkező négy hét az eljövetelre való várakozás ünnepe..

a cikk folytatása...

Mikulásvárás a Kisrefiben

(2017.12.12.)

December 6-án hozzánk is megérkezett a várva várt Mikulás. A reggeli órákban a lovas Mikulások és krampuszaik lepték meg tanulóinkat. Iskolásaink nagy örömére, ajándékként szaloncukor hullott a kezükbe. Délelőtt az osztályokba bekopogtatott a finnországi télapó küldötte is. .

a cikk folytatása...

Országos Zsoltáréneklő verseny

(2017.12.12.)

Kisrefisek sikere az Országos Zsoltáréneklő versenyen 2017. november 24-én Budapesten rendezték meg, —immár 22. alkalommal— az országos zsoltáréneklő versenyt. A megmérettetésnek a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola adott otthont. Idén 29 iskolából közel 300 diák mutatta meg szólóénekesi tehetségét..

a cikk folytatása...

Informatika verseny

(2017.12.05.)

"OKOS ESZKÖZÖK – DIGITÁLIS KÉSZSÉGEK" címmel Informatikai Napot tartottak az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán. Ennek a "szakmai" napnak keretein belül "Az én robotom" címmel informatikai rajz pályázatot hirdettek általános iskolások számára..

a cikk folytatása...

Egészség nevelési nap

(2017.12.04.)

Nincs szebb az egészséges gyermeknél. – tartja a mondás— 2017. november 23-án egészségnevelési napot tartottunk iskolánkban. Rádiós figyelemfelhívás tájékoztatta a diákokat a helyes táplálkozásról, a mindennapi mozgás helyességéről, a testi-lelki egészség egyensúlyáról. A színes programok között szerepelt: közös zenés-táncos torna az udvaron, gyümölcssaláta készítés osztályonként..

a cikk folytatása...

Alapítványi bál a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában és Általános Iskolájában

(2017.11.29.)

2017. november 25-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája alapítványi bált rendezett. A bál mottója a színek és a sokszínűség. Nagy örömünkre 285 vendég és sok támogató érezte fontosnak, hogy adakozzon iskolánknak...

a cikk folytatása...

Interaktív színház a Kisrefiben

(2017.11.29.)

2017. november 27-én hétfőn, a Szegedi Látványszínház színészei látogattak el iskolánkba. Frici manó a téli forgatagban című interaktív előadásuk nagy élményt jelentett alsó tagozatos tanulóink számára. A tanulságos, nevelő célzatú műsor reméljük, gazdagítja tanulóink érzelemvilágát. .

a cikk folytatása...

Bolyai Csapatverseny

(2017.11.29.)

„ Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb dolog az életben.”/Bolyai János/

A fenti idézet mottója, annak a Bolyai Csapatversenynek amelyet, ebben a tanévben is megrendeztek magyar nyelv és irodalom tantárgyból is, 3-8. osztályosoknak. A megyéből évfolyamonként, átlagosan 20-30 csapat mérte össze tudását. Iskolánkból három 3. osztályos, kettő 4. osztályos, egy 7. osztályos és 2 kettő nyolcadik osztályos csapat nevezett. ..

a cikk folytatása...

VII. Barsi Ernő énekverseny

(2017.11.29.)

Kisrefis diákok sikere a VII. Barsi Ernő Regionális Népdaléneklési Verseny Immár tizennegyedik alkalommal, Dr. Barsi Ernő nevét felvéve pedig hetedik alkalommal rendezte meg A Művelődés Háza és Könyvtára Zenei-részlege a Regionális Népdaléneklési Versenyét november 23-án.A versenyfelhívására 38 tanuló jelentkezett a helyi és a kistérségi iskolák alsó tagozatos diákjai közül, Bodrogolasziból, Tolcsváról, Hercegkútról, Kenézlőről és Komlóskáról is érkeztek versenyzők a megmérettetésre...

a cikk folytatása...

Első helyezés a Betűvetők szépíró versenyen

(2017.11.23.)

A Petőfi Irodalmi Múzeum Magyar Nyelv Múzeuma A magyar nyelv napja ünnepségsorozat keretében kétfordulós szépíró versenyt hirdetett Betűvetők címmel. A verseny célja a kézzel írás népszerűsítése volt. Az első fordulóra a múzeum honlapján közzétett prózai szöveg lemásolásával lehetett jelentkezni. Három korcsoportból 410 darab, szépírással írt szöveg érkezett a meghirdetett pályázatra. ..

a cikk folytatása...

A magyar nyelv napja

(2017.11.21.)

A magyar nyelv napja alkalmából az iskolarádióban rövid megemlékezéssel tudatosítottuk a diákok körében, hogy mennyire fontos az anyanyelvi kultúránk ismerete, szépsége és őrzése. A nemzeti hovatartozásunk legfontosabb alapja nélkülözhetetlen része a mindennapjainknak. ..

a cikk folytatása...

Arany napok a Sárospataki Zrínyi Ilona városi Könyvtárban

(2017.11.21.)

A sárospataki Művelődés Háza és Könyvtára Arany János születésének 200. évfordulójára emlékezve, vetélkedőt hirdetett általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára. Iskolánkat egy hetedik osztályosokból álló csapat képviselte...

a cikk folytatása...

Sárospataki Református Iskola országos eredményei Tiszakécskén

(2017.11.15.)

2017. november 10-én, pénteken ismét részt vett a Református Iskolák XIV. Országos Mesemondó-, Meseíró-, Szépíró-, Kézműves és Angol/Német Fordító Találkozón, Tiszakécskén. Az eseményen 35 iskola képviseltette magát 316 tanulóval, általános iskola 7 évfolyamán mesemondás, meseírás, szépírás, kézműves és idegennyelvű fordítás kategóriákban. ..

a cikk folytatása...

A reformáció 500. évfordulója a Kisrefiben

(2017.11.07.)

Kedden reggel Pásztor Gyula igehirdetésével nyitottuk a reformációs hetünket. Az aulában, már egy kiállítás várta az iskolába érkezőket (a gyermekek által hozott) régi bejegyzéses Bibliákat, énekes és imádságos könyveket valamint keresztelési, konfirmációs és házassági emléklapokat tekinthettek meg. A reggeli áhítatok után ismerkedhettek a diákok Luther Márton, Károly Gáspár és Méliusz Juhász Péter életével és munkásságával. ..

a cikk folytatása...

LEGO gyárlátogatás

(2017.10.13.)


Október 9-én, hétfőn Nyíregyházára a LEGO gyárba látogattunk a 3. b osztályosokkal. Itt készül a világ összes Duplója. Megtekintettük hol, s hogyan készülnek kedvenc játékaink, betekintettünk a történelmi múltjába. ..

a cikk folytatása...

Rendhagyó irodalom óra a Kisrefis 7. osztályban

(2017.10.13.)
Október első hetében iskolánk 7. osztályos tanulói a Nagykönyvtárban jártak. Téma: Reformkori folyóiratok. Az óra bevezető részében Tanászi Árpád bemutatta a könyvtárat a gyönyörű díszteremben, ahol kitért a reformkori, pataki vonatkozású hírességekre...
a cikk folytatása...

Ünnepi megemlékezés az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából

(2017.10.10.)


Az aradi vértanúk kivégzésének napját 2001-ben nyilvánították nemzeti gyásznappá, melyről a hagyományokhoz híven a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának,Általános Iskolájának és Diákotthonának tanulói és pedagógusai is megemlékeztek 2017. október 6-án. Köztudott, hogy az 1848-49-es szabadságharc leverését megtorlás követte...

a cikk folytatása...

Állatok Világnapját

(2017.10.10.)

Iskolánk ezen az éven is megünnepelte az Állatok Világnapját.
A gyerekek egész héten adományt gyűjtöttek a helyi állatmenhely számára.
Plakát pályázatot hirdettünk a „legekről” melyre szebbnél szebb munkák érkeztek be...

a cikk folytatása...

Kisrefisek sikere a Regionális Mesemondó Versenyen

(2017.10.01.)

A Magyar Olvasástársaság 2005-ben Benedek Elek születésnapját a Népmese Napjává nyilvánította. A Művelődés Háza és Könyvtára szeptember 29-én a Népmese Napján Regionális Mesemondó Versenyt rendezett a helyi és környékbeli alsó tagozatos tanulók számára . A zsűri tagjai sok érdekes mesét hallottak a délelőtt folyamán...

a cikk folytatása...

Zene világnapja a Kisrefiben

(2017.10.01.)

A reformáció 500. évfordulója tiszteletére a zene világnapján a genfi zsoltárokról azok keletkezéséről és a gyülekezeti éneklésben betöltött igen fontos szerepükről emlékeztünk meg...

a cikk folytatása...

Csengőbúcsú a Kisrefiben

(2017.06.20.)

A 2016—17-es tanévben 30 tanuló ballagott a Kisrefi 8. osztályából. A szépen feldíszített iskola épülete és a tantermek impozáns látványt nyújtottak. Először Timáriné Király Sarolta tagintézmény-vezető szólt a búcsúzókhoz. A 7. osztályos Horgonyi Jázmin búcsúztató szavai után átadták a tarisznyát és a virágot a ballagóknak, ezután Nagy-Baló Csaba igazgató úr emlékként átadta a csengőket...

a cikk folytatása...

Hálaadó ünnep

(2017.06.20.)

Minden tanév utolsó hetében iskolánk hálát ad az eltelt évért. Ezen alkalomra az osztályok műsorral készülnek. Az áhítat után, amelyet Nagyné Nádasi Erika iskolalelkész tartott Iván Liliána és Lovas Bianka zongorajátékában gyönyörködhettünk. A 2.a osztály tanulói egy különleges könyvtárba kalauzoltak el bennünket, ahol táncoltak...

a cikk folytatása...

Terepgyakorlat Füzérradványban

(2017.06.20.)

Festői környezet, a Füzérradványi Kastélypark adott otthont a nyolcadikos Kisrefisek biológia terepgyakorlatának május végén. A gyerekek kis csapatokban, önállóan, térképvázlat és leírások alapján fedezték fel a Kastélypark látnivalóit. 24 állomáshelyet kellett megtalálniuk a park különböző pontjain és az ott kapott feladatokat megoldani...

a cikk folytatása...

Kiránduláson a 2.b osztály

(2017.06.12.)

Az 2.b osztályosok is Vámosújfaluba, a Búzavirág Alapítványhoz kirándultak. Mivel itt zömében látássérültek dolgoznak a gyerekek először érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt. Ezután kezdődtek a foglalkozások a fazekas, szövő és kosárfonó műhelyben...

a cikk folytatása...

Kirándulás az Aranygombos Telkibányán – 4. osztály

(2017.06.12.)

Olyan szerencsések voltunk, hogy ebben a hónapban kétszer is kirándulhattunk. A nyíregyházi LEGO gyárlátogatás után 2017. május 26-27-én egy kétnapos osztálykiránduláson vettünk részt Telkibányán. Igazi kirándulóidőben volt részünk, így először egy túrát tettünk Mátyás király kútjától Telkibányáig...

a cikk folytatása...

Dobogósak lettek a KISREFIS elsősegélynyújtók

(2017.06.12.)

A Magyar Vöröskereszt B-A-Z megyei Szervezete Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóját rendezte meg Ózdon 2017. május 26-án. Iskolánk csapata ebben a nemes megmérettetésben 2. helyezést ért el kategóriában, amelyben 10 csapat mérhette össze tudását...

a cikk folytatása...

Kishután a 8. osztály

(2017.06.12.)

8. osztály Kishután vett részt kétnapos osztálykiránduláson. Az első nap kisvonattal felmentünk Rostallóra, ahonnan egy hosszú túrát tettünk, melynek során bejártuk a csodálatos Páfrány tanösvényt. A kisvonatozás sokak számára újdonság volt. Késő délutántól játék, szalonnasütés, csonakázás,tollasozás, focizás volt a program...

a cikk folytatása...

Eger- Felsőtárkány

(2017.06.06.)

6. osztályunk ebben a tanévben egy kétnapos osztálykiránduláson vett részt Eger- Felsőtárkány útvonalon. Az első napon egy” buborékfoci” játékban vettünk részt, majd Eger belvárosát fedeztük fel, „múlfürkésző” 3 fős csapatokban...

a cikk folytatása...

Kalandozás aktívan Zemplénben

(2017.06.06.)

Futrinkás tanösvény bejáráson vettek részt 5. osztályosaink Kriszti nénivel és Niki nénivel május 26-án pénteken a Sátoraljaújhely - Hegyköz Turizmusáért Egyesület szervezésében
Kalandos utunk elején a Futrinka vonat várt minket, melybe hatalmas izgalommal szálltunk be...

a cikk folytatása...

GYÁRLÁTOGATÁSON A 4. OSZTÁLY

(2017.05.30.)

Egy éve már, hogy bejelentkeztünk Nyíregyházára a LEGO gyárba látogatásra. Nagy örömünkre május 19-én fogadtak bennünket.
„A LEGO Csoport története egészen 1932-ig nyúlik vissza, amikor is Ole Kirk Christiansen dán asztalosmester elhatározta, hogy a játékgyártásnak szenteli az életét...

a cikk folytatása...

Osztálykiránduláson az 1.a. osztály

(2017.05.30.)

Az 1.a osztályosok Vámosújfaluba, a Búzavirág Alapítványhoz kirándultak. Mivel itt zömében látássérültek dolgoznak a gyerekek először érzékenyítő foglalkozásokon vettek részt. Fehér bottal közlekedtek, bekötött szemmel leírták a nevüket és megismerkedtek Oszkárral a vakvezető kutyával. Ezután kezdődtek a foglalkozások a fazekas, szövő és kosárfonó műhelyben. Korongoztak, edényt festettek, szőnyeget szőttek, képkeretet készítettek és a legmerészebbek kosarat is fontak. Nagyon hamar eltelt a nap, fergetegesen éreztük magunkat.

a cikk folytatása...

Varázstorony

(2017.05.30.)

2017. április 26-án az egri Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Varázstorony vetélkedőn vett részt Beke Veronika és Zsófi Viven 7. osztályos tanulók.
A verseny háromfordulós volt. A döntőbe közel 1500 diák közül a legjobb 40 tanulót hívták be. Az ide bejutott tanulók egyik feladata volt a Földünk kísérője a Hold témában egy tablót készíteni. Az egyéni versenyben a tanulók a Varázstorony Planetáriumának, Csillagászati Múzeumának és Varázstermének tevékenységével kapcsolatos kérdéseken, illetve egy kísérleti feladaton mérték össze tudásukat.

a cikk folytatása...

Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv

(2017.05.30.)

Iskolánkból 2017. május 11-én két csapat vett részt A Magyar Nyelv Múzeuma által szervezett Közösségek Hete országos rendezvénysorozatán. A nyolcadik osztály csapatát Götz Panna, Körmendi Fruzsina, Csáki Donát, Rák Benedek alkotta, a hatodik osztály csapatát, Moheb Asia Dária, Tóth Lídia, Maczkó Márk Soma és Tresz György képviselte. A nyolcadikosok I. helyezést, a hatodikosok pedig II. helyezést értek el. Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

a cikk folytatása...

Anyák napja

(2017.05.02.)

„Már megjöttünk ez helyre, anyánk köszöntésére” hangzott az első osztályosok éneke a református templomban. Ebben az esztendőben is köszöntöttük az édesanyákat az igehirdetésben, valamint az azt követő műsorban. Énekkarunk három művel készült erre az alkalomra...

a cikk folytatása...

Országos Csecsemő-és Kisdedgondozási Verseny

(2017.05.02.)

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Országos Csecsemő-és Kisdedgondozási Verseny megyei fordulóján vettünk részt.
2017. április 27-én iskolánk három 5. osztályos Vöröskeresztes szakkör tagjai: Karászi Réka Boglárka, Győri Dominika és Rák Johanna a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete által rendezett Országos Csecsemő-és Kisdedgondozási Verseny megyei fordulóján Ózdon, mérhette össze tudását általános iskolai kategóriában, a megye kilenc legjobb csapatával, ahol 4. helyezést értek el...

a cikk folytatása...

Föld napja a Kisrefiben

(2017.04.28.)

Iskolánkban a kerek évforduló alkalmából, tavasz szünet előtt, LEGO kiállítást szerveztünk. Lelkes tanulóink 30-nál is több ötletes, színes építményekkel készültek. Köszönjük a kreatív munkákat!

a cikk folytatása...

A víz világnapja

(2017.04.28.)

A víz világnapja —2017. március 22. Szennyvizek? Tiszta vizet! mottójához csatlakozva intézményünkben vízhez kapcsolódó programokat szerveztünk. Egész héten a témához kötődő közmondásokat, szólásokat, meséket, verseket, filmeket, dalokat, legeket gyűjthettek a gyerekek...

a cikk folytatása...

70 éves a LEGO

(2017.04.25.)

Iskolánkban a kerek évforduló alkalmából, tavasz szünet előtt, LEGO kiállítást szerveztünk. Lelkes tanulóink 30-nál is több ötletes, színes építményekkel készültek. Köszönjük a kreatív munkákat!

a cikk folytatása...

Egyháztörténeti verseny Cegléden

(2017.04.21.)

2017.április 10-én rendezték meg Cegléden a Hitünk hősei  egyháztörténetei országos versenyt a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Témája:  LUTHER MÁRTON élete és munkássága.
A levelezős verseny sikeres megírása után  Pásztor András 8.o. bejutott a döntőbe, ahol is a végső megmérettetést követően az előkelő II. helyezést érte el...

a cikk folytatása...

Húsvétra készülnek a Kisrefisek

(2017.04.15.)

Szünet előtti utolsó nap az 5. osztályosok egy jelenettel lepték meg az iskola tanulóit. A történet melynek címe Konrád a húsvéti nyúl arról beszél, hogy miként váltak a húsvéti állatok Jézus feltámadásának jelképeivé. Örömmel hallgatták és nézték tanulóink a színvonalas előadást. Jó volt hallani szívből jövő dicsőítő éneküket. Ezek után lelkiekben felkészülve indultunk az ünnepre. A nap hátralévő részében játszóházban ügyeskedtek gyermekeink...

a cikk folytatása...

Felkészülés a történelem versenyre

(2017.04.11.)

Egyik pedagógus kolléga kérésére tesszük közzé a Bizonyságok fellege és Egyháztörténet című könyvek megadott oldalait a verseny felkészüléséhez.

Letöltés1 | Letöltés2

Hegyalja matematika döntő

(2017.04.10.)

2017. április 5-én iskolánk négy tanulója a Hegyalja matematika verseny döntőjén vett részt Szerencsen. Ide azon tanulókat hívták be, akik az első fordulóban eredményesen szerepeltek. Kecskeméti Anna a harmadik osztályosok mezőnyében első helyezést ért el. Külön öröm, hogy a maximális pontból egy pontot veszített összesen. Gratulálunk csodálatos eredményéhez...

a cikk folytatása...

„Szép Magyar Beszéd „verseny

(2017.04.04.)

2017. III.31- IV. 2. között rendezték meg Kisújszálláson, a” Szép Magyar Beszéd „ verseny országos döntőjét. Iskolánkat, a Sárospataki Református Általános Iskolát a megyei fordulón elért kiváló eredménye okán, Bodnár Anna 8. osztályos tanuló képviselte.
Anna, a választott és a kötelező szöveg felolvasása után, a neves szakmai zsűri döntése értelmében, kiérdemelte a bronz minősítést, és az ezzel járó Kazinczy- jelvényt. Gratulálunk eredményes szerepléséhez! Köszönjük a felkészítő tanárok: Csákiné Győri Beáta és Dr. Rózsahegyiné Nagy Andrea munkáját!...

a cikk folytatása...

„Törd a fejed!”

(2017.03.31.)

2017. március 24-én Mezőcsáton Törd a fejed! tehetséggondozó matematika versenyen vettek részt tanulóink. Az előző évekhez hasonlóan iskolánkból évfolyamonként egy tanuló vehetett részt a megmérettetésen. A csapatversenyen a 16 csapatból az előkelő harmadik helyezést sikerült megszerezniük..

a cikk folytatása...

Leendő elsősök nyílt napja

(2017.03.17.)

A Sárospataki Kisrefiben március 14-én hagyományainkhoz híven az iskolába készülő gyerekek szüleinek nyílt tanítási órákat tartottunk. Ezeken az órákon, illetve foglalkozásokon betekintést nyerhettek iskolánk mindennapjaiba. Örömünkre szolgált, hogy sok szülő érdeklődött intézményünk iránt...

a cikk folytatása...

Nyílt nap

(2017.03.17.)

A Református Általános Iskolában március 7-én nyílt napot tartottunk az ide járó gyerekek szüleinek. Sok szülő látogatott el erre az alkalomra. Jó volt látni, hogy rohanó világunkban is sokan kíváncsiak gyermekük órai teljesítményére és az iskolában folyó oktató-nevelő munkára...

a cikk folytatása...

Jó célt szolgál a Szülői est bevétele

(2017.03.17.)

Tegnap, 2017. március 16-án nagy öröm érte iskolánk tanulóit és pedagógusait. A szülői választmány tagjai a táncos est bevételéből udvari játékokat vásároltak és adták át használatra. Így minden osztály birtokba vehette a sporteszközöket. Az átadáskor a gyerekek tapssal és csillogó tekintettel köszönték meg a gondoskodást...

a cikk folytatása...

Újabb országos versenyeredmények a Kisrefiben

(2017.03.14.)

2017. március 10-én a Csodát virágzik a jelen című országos versenyen vettek részt tanulóink a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskolában. A színvonalas megmérettetésen 29 református iskola 309 tanulója vett részt. A két évente megrendezésre kerülő versenynek határon túli résztvevői is voltak...

a cikk folytatása...

Színházban voltak a Kisrefisek

(2017.03.10.)

A Sárospataki Kisrefi alsó tagozatos diákjai és pedagógusai 126 fővel 2017. március 8-án a Miskolci Nemzeti Színházba látogattak, ahol a Csipike, az óriás törpe című zenés színdarabot nézték meg. A gyerekek izgalommal várták mind a közös buszozást, mind az előadást...

a cikk folytatása...

Folytatódik beiskolázási programunk

(2017.03.09.)

Kedves Szülők!
A sárospataki Református Általános Iskolában 2017. március 14-én (kedden) nyílt nap lesz a leendő elsős gyerekek szüleinek.
A reggelt áhítattal kezdjük 7:50-7:55-ig, ezért kérjük a szülőket, hogy 7:45-ig érkezzenek meg az iskolába!
Két osztályt indítunk.
 
Osztályfőnökök:Gálné Kaczvinszki Johanna és 
dr. Rózsahegyiné Nagy Andrea

Nyílt nap órarendje:
1. óra 1.a osztály magyar dr. Rózsahegyiné Nagy Andrea
1. óra 4. osztály magyar, Gálné Kaczvinszki Johanna
2. óra 1.a. hittan, Nagyné Nádasi Erika
2. óra 2.a osztály angol, Bós-Farkas Ágnes
2. óra 4. osztály matematika, Gálné Kaczvinszki Johanna
Az 1.b és 4. osztályban napközis foglalkozásokat tartunk 14:00-15:00 óráig.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

a cikk folytatása...

Megyei és országos eredmények magyar nyelv és irodalomból a Kisrefiben.

(2017.03.06.)

Izgalommal és türelmetlenül vártuk a Simonyi Zsigmond helyesírási és a Szép Magyar beszéd versenyek első fordulója után az eredményeket.
Örömmel olvastuk az értesítést, hogy Pásztor András 8. osztályos tanuló továbbjutott a megyei Simonyi helyesírási versenyen. A további március 4-én, szombaton lesz Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban. Szurkolunk Andrásnak...

a cikk folytatása...

Farsang a Kisrefiben

(2017.02.27.)

2017. február 24-én, pénteken délután a Református Kollégium Általános Iskolájában megtartottuk a farsangi karneválunkat. Mulatságunk elején  8. osztályos tanulóink Christina Perri: A Thousand Years című számára készített keringővel nyitották meg a farsangi bált. A csodálatos táncot látva a szülők, nagyszülők és az iskola pedagógusai könnyes szemmel nézték gyermekeiket...

a cikk folytatása...

Iskolánk hagyománya, hogy február 3-án Balázs-járásra megyünk az óvodákban

(2017.02.17.)

Régi magyar szokás szerint február 3-án iskolánk első osztályosai elindultak a város valamennyi óvodájába Balázs-járásra...

a cikk folytatása...

Ismerkedés az iskolával

(2017.02.17.)

A Református Általános Iskolába játékos sport- és kézműves foglalkozásra hívtuk a nagycsoportos óvodásokat. Ebben az életkorban már készülnek az iskolás éveikre, így nagy örömmel érkeztek intézményünkbe. 4. osztályos tanulóink zenés, táncos műsort adtak elő hangszeres kísérettel...

a cikk folytatása...

Irány a suli, vár a KISREFI!

(2017.02.11.)

 

 

Fergeteges retro est a Mudrányban

(2017.01.21.)

2017.01.21-én került megrendezésre a Szülői Munkaközösség által szervezett retro est a Mudrány étteremben.250 fő mulatott a fergeteges partin, ahol Ban DJ szolgáltatta a zenét az elmúlt évtizedek nagy slágereivel. Az est színvonalát tovább emelte sztárvendégünk Lányi Lala, a Kozmix énekesének fellépése...

a cikk folytatása...

A Sárospataki Kisrefisek kiváló eredménye

(2016.12.21.)

A Bolyai anyanyelvi csapatversenyen 8. osztályos tanulóink, Miskolcon, megyei 2. helyezést értek el. A csapat tagjai verses formában számolnak be eredményükről. Gratulálunk eredményükhöz!..

a cikk folytatása...

Kiszálláson a 4. osztály

(2016.12.21.)

Advent 3. vasárnapja a 4. osztály számára a bizonyságtételt is jelentette. Az alsóberecki gyülekezethez látogattunk el, s velük együtt vártuk/várjuk a Megváltó születését. Nagytiszteletű Fejér Zoltán lelkész igehirdetése után kis műsorral kedveskedtünk vendéglátóinknak...

a cikk folytatása...

Egészségnevelési témahét iskolánkban

(2016.12.13.)

Immár 5. éve iskolánk közössége november végén egészségnevelési témahetet tartott. Testi, lelki egészségünk megóvása egyaránt fontos feladatunk. Az alsó és felső tagozatos tanulóinkkal a hitoktatók és a kollegáink Bibliai témában csoportosan vetélkedtek és beszélgettek...

a cikk folytatása...

Adományoztunk! Adományozzunk!

(2016.12.13.)

Az év utolsó hónapjában, a szeretet ünnepéhez közeledve az adományozásé a főszerep az emberek életében. Nem volt ez másként, és nincs ez másként a Kisrefiben sem. Már november végén csatlakoztunk a „Gyűjtsünk plüssmacikat beteg gyerekek számára a mentőautókba!” elnevezésű kezdeményezéshez...

a cikk folytatása...

Advent, karácsonyvárás a Kisrefiben

(2016.12.13.)

A Kisrefi közössége nagy izgalommal készült az idei adventi időszakra.  A gyerekek meghatódva, várakozó tekintettel állták körbe a hitoktatónk, Fejérné Darab Krisztina által elkészített adventi koszorút. Nagyné Nádasi Erikalelkész-vallástanár tartotta a reggeli áhítatot...

a cikk folytatása...

Városi népdaléneklési verseny

(2016.12.13.)

2016.november 23-án rendezték meg Sárospatakon A Művelődési Házban a Barsi Ernő népdaléneklési versenyt. A Kisrefi alsó tagozatos diákjai azért is külön örömmel készültek a megmérettetésre, mivel Barsi Ernő neves néprajzkutató, népdalgyűjtő, zenetanár gimnáziumunk híressége, egykor pataki diák volt.
Sárospatak és a környező települések iskoláiból közel ötven alsó tagozatos kisdiák mérte össze énektudását...

a cikk folytatása...

Varázstorony vetélkedő

(2016.12.13.)

2016. november 30-án (szerdán) 7 fő hetedik osztályos tanulóval az egri Eszterházy Károly Egyetem által meghirdetett Varázstorony vetélkedő első fordulóján vettünk részt.
A Varázsteremben érdekes fizikai jelenségeket tanulmányozhattunk, saját magunk végeztük el a különböző eszközökön a kísérleteket, „játszhattunk” az eszközökkel...

a cikk folytatása...

Erdőhorváti kiszállás

(2016.12.13.)

Iskolánk 7. osztályos tanulói, 2016.november.20-án az erdőhorváti református templomban szolgáltak.
Műsorukban zsoltárok, énekek és vers hangzott el. Az énekeket a kisrefi gitárzenekara kísérte...

a cikk folytatása...

Városi népdaléneklési verseny

(2016.12.06.)

2016.november 23-án rendezték meg Sárospatakon A Művelődési Házban a Barsi Ernő népdaléneklési versenyt. A Kisrefi alsó tagozatos diákjai azért is külön örömmel készültek a megmérettetésre, mivel Barsi Ernő neves néprajzkutató, népdalgyűjtő, zenetanár gimnáziumunk híressége, egykor pataki diák volt.
Sárospatak és a környező települések iskoláiból közel ötven alsó tagozatos kisdiák mérte össze énektudását...

a cikk folytatása...

Országos Zsoltáréneklő Verseny Budapesten

(2016.12.06.)

dén is megrendezésre került Budapesten a Rózsatéri Református Általános Iskolában –immár 21. alkalommal – a zsoltáréneklő verseny. A Kisrefiből hét diák készült nagy izgalommal a megmérettetésre. A versenyzők évfolyamonként mérték össze éneklési tudásukat. A két kötelezően előírt zsoltár mellé egy bemutatását szabadon választhatták meg a versenyzők. A színvonalas versenyen 22 református iskolából kb. 160 diák vett részt. Évfolyamonként 20-25 versenyző közül választotta ki a zsűri a legszebben, legnagyobb átéléssel éneklőket...

a cikk folytatása...

Ötletelő-Ötlet elő Komplex verseny Kazincbarcikán

(2016.11.22.)

2016. november 18-án pénteken Kazincbarcikán jártunk az „ÖTLETELŐ-ÖTLET ELŐ!” kreativitás versenyen. A megmérettetés témája a „játék” volt. Csapatunk egy társasjátékot készített, melynek neve HEGYI FUTAM. A játék célja, felmenni egy kartonból készült hegy tetejére, közben feladatokat kell megoldani. Sokat küszködtünk, míg elkészült a mű. Alig vártuk, hogy felvirradjon a verseny napja...

a cikk folytatása...

Tájékoztató a 7. évfolyamra járó tanulók szüleinek

(2016.10.21.)

Tisztelt Szülők!

 A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 31.§ (2) bekezdésében előírtak szerint tájékoztatom, a hetedik évfolyamra járó tanulók szüleit arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük, valamint arról, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők között vita van, annak eldöntése a bíróság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a bírósági döntés szerint kell továbbítania...

a cikk folytatása...

Alapítványi bál a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában és Általános Iskolájában

(2016.10.16.)

2016. november 12-én a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája alapítványi bált rendezett. A bál mottója Lorántffy Zsuzsanna és Rákóczi György házasságkötésének 400. évfordulója ihlette...

a cikk folytatása...

Egészségfejlesztési tevékenység

(2016.10.19.)

Az EMMI és Népegészségügyi Főosztály felhívta az oktatási intézmények figyelmét, hogy csatlakozzanak az egészségfejlesztési tevékenységek népszerűsítéséhez. Ennek keretében október hónapban a programsorozat első témájaként elsősegélynyújtásból tartott előadást felső tagozatos tanulóinknak Maszkályné Bocsi Dóra az ANTSZ képviseletében...

a cikk folytatása...

Mesemondó verseny

(2016.10.19.)

Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Népmese napját. Ebből az alkalomból a Zrínyi Ilona Városi Könyvtár 6-10 éves gyermekek számára mesemondó versenyt szervezett...

a cikk folytatása...

Az ősz kincsei

(2016.10.19.)

Ha ősz, akkor betakarítás.
Október második hetében a szüreté volt a főszerep iskolánk aulájában. A szorgos tanulói kezek sok-sok termést, terményt hoztak a kiállításra, melyből megismerhettük Sárospatak környékének termesztett növényvilágát...

a cikk folytatása...

Október 6.

(2016.10.19.)

Az október 6-i műsort az idén is a 6. osztály tartotta. Szép, tartalmas műsort adtunk elő. A hangulat, a tánc illett a szomorú eseményhez. Az október 6-án kivégzett aradi vértanúk emlékére készült. A néptáncos részt osztálytársaink, pálpataki ruhában adták elő...

a cikk folytatása...

Állatok világnapja

(2016.10.19.)

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogy az állatokkal bánik.”
Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. E nap célja felhívni a figyelmet a vadon élő állatok védelmére, a felelős állattartásra...

a cikk folytatása...

KAZINCZY LÁBNYOMÁN

(2016.10.12.)

2016.október 11-én A Magyar Nyelv Múzeuma Kazinczy lábnyomán című vetélkedőt hirdetett meg, amelyre iskolánkból egy 5 fős 8. osztályosokból álló csapat jelentkezett. Név szerint: Körmendi Fruzsina, Götz Panna Pásztor András, Csáki Donát, Rák Benedek...

a cikk folytatása...

Új táblagépek a Refiben

(2016.10.06.)

Diákjaink és tanáraink nagy örömére megérkeztek iskolánkba az új Lenovo TAB2 A10-30 típusú tabletek. A Kisrefi és a Gimnázium is 35-35 új eszközzel lett gazdagabb...

a cikk folytatása...

Rendhagyó olvasás óra a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeumában

(2016.09.20.)

A Kisrefi 2.a osztálya rendhagyó helyszínen tanulta Móra Ferenc: A kis bicebóca című olvasmányt. A hely szelleme áthatotta tanulóink szívét, lelkét. A régi padokban megilletődve, néma csendben ülve hallgatták a történetet. Az óra szerepjátékkal zárult, a korhű környezetben teljes átéléssel tudták bemutatni a jeleneteket...

a cikk folytatása...

Nyári tábor Jósvafőn

(2016.09.20.)

A vakációt (augusztus 22-25.) 28 Kisrefis és 3 pedagógus Jósvafőn zárta, egy természetismereti táborban. Hétfőn többszöri átszállással értük el úti célunkat. A táborhely elfoglalása után faluséta következett, mely során Berecz Béla bácsi megmutatott nekünk néhány hucul lovat, körbevezetett a református templomon, felbaktattunk a kilátópontra, bejártuk a Fürkész tanösvényt, majd a Tengerszem mellett érkeztünk le ismét a faluba..

a cikk folytatása...

Széchenyi 2020-EFOP-1.8.5-17-2017-00127

facebook


HATÁRTALANUL


TÁMOP-3.1.4.-08/2-2009-0025Készítette: Kocsi László